vrijdag 22 januari 2010

Uruzgan


Het blijft vaag wat Obama nu precies in Afghanistan wil bereiken. Het echte doel lijkt uiteindelijk het beperken van de invloed van de Taliban in Afghanistan en Pakistan. Ik word wel een tikje moe van Verhagen en zijn toon. Voor de goede orde: onderstaand een aantal regels uit een NRC bericht omtrent de besluitvorming in 2006:

Verder was er discussie over de duur van de missie. De PvdA wil het houden bij de voorgestelde duur van twee jaar. „Twee jaar is twee jaar. We gaan nu niet vijf jaar in Afghanistan zitten”, zei PvdA-Kamerlid Koenders. De LPF wil zich echter hoogstens binden aan een missie van in eerste instantie een jaar. De ChristenUnie stelde dat twee jaar ook echt twee jaar moet blijven. Bij Nederlandse slachtoffers moet de politiek de rug rechthouden en de missie niet afbreken, aldus de ChristenUnie. Minister Kamp verklaarde dat de missie in eerste instantie anderhalf jaar zou bedragen, maar dat het kabinet uiteindelijk besloten heeft alsnog voor 2 jaar te tekenen, omdat de kansen op reĆ«le wederopbouw daardoor groter waren.

...................

Kamp benadrukte dat het bij de uitzending niet om een vechtmissie gaat. Maar het kan zijn dat de troepen de hulp van OEF moeten inroepen om terroristische eenheden in het gebied aan te pakken. „Het gaat dan om een uitzondering, waarover goede afspraken zijn gemaakt”, aldus de bewindsman.


Terugkijkend: een wankele basis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten