woensdag 20 januari 2010

Kroes


Wat vinden wij eigenlijk van Europa? Weten we genoeg om iets te vinden? Het is een tragisch proces: de burgers in Nederland weten eigenlijk heel weinig van Europa en hoe het in Brussel werkt. Toch hebben we met z'n allen wel een mening als er iets gebeurt waarvan we denken dat we er iets van moeten vinden: JP voorzitter Europese Raad, Neelie de vijfde vice-voorzitter met een al dan niet lichte portefeuille, een wetsvoorstel dat al dan niet een Grondwet is.

We vinden veel, we roepen veel, we klagen veel zonder dat we precies weten wat er gaande is. Toch vind ik dat de media en de politiek een eigen verantwoordelijkheid hebben in dit proces. Zij moeten waar mogelijk op een evenwichtige wijze de burgers en lezers informeren over Europa.

En die evenwichtigheid (los van de juiste informatievoorziening)is vaak ver te zoeken. Instant reacties in instant media maken het moeilijk om als consument een evenwichtige mening te vormen.

Op deze blog zullen wij proberen om de waan van de dag nader te analyseren - wie zegt wat en waarom? Wie heeft daadwerkelijk iets te melden en wie niet? Vaak zullen we met "20/20 hindsight" de media-uitingen van politici en journalisten analyseren. We zullen kijken waar we het kaf van het koren kunnen scheiden. We horen graag wat u als lezer hiervan vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten