woensdag 20 januari 2010

Samson


Diederik Samson twittert: "Enquête km-heffing: na week verhitte discussie neemt polarisatie rond onderwerp af. Mooi. Democratie werkt."

Interessante conclusie. Aan dit vraagstuk kleven zoveel toekomstige vragen. Privacy? Wanneer beginnen en met wie? Wat zijn de gevolgen voor de tweedehands automarkt? En voor de leasetarieven? Nemen de files inderdaad af? ....

Uiteindelijk voelt dit als een echte beslissing, niet meer vooruitschuiven, een uitzondering op staand kabinetsbeleid. Als Eurlings er in slaagt om inderdaad de files te halveren tegen min of meer gelijkblijvende kosten, dan heeft hij toch heus iets gepresteerd.

Terug naar Samson: "polarisatie neemt af". Is dit niet hetzelfde als "Telegraaf kiest voor pauze?" Juist omdat er nog zoveel onbekend is, kan de "polarisatie" zo weer de kop op steken. Het is natuurlijk interessant dat de media en de politiek weer gezamenlijk dansen: de komende weken zullen de meeste partijen die "geschokt" of "verontrust" waren weer terug in hun hok gaan, althans met betrekking tot publicitaire acties. Tot de Telegraaf weer roept. En dan daarna klagen dat de burger vindt dat politici opportunistisch zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten