woensdag 20 januari 2010

Professor Buiter over Dubai


We kunnen het maar moeilijk geloven: Dubai en financiele problemen in een zin. De Nederlandse kranten besteden er veel aandacht aan. Misschien goed om dit artikel te lezen van Prof. Willem Buiter, een in het buitenland beroemde wetenschapper die net benoemd is tot chief economist van Citigroup. Hij vertelt in duidelijke bewoordingen dat:
(1) Dubai World investeerde in bedrijven die bij uitstek te lijden hebben van de crisis, dus dit probleem is in het geheel niet onverwacht.
(2) Grotere problemen misschien aanstaande zijn als ontwikkelde landen niet in staat zijn om obligatieleningen af te lossen.

Uit zijn blog: "Given the over-the-top reaction of creditors and the western media (including the Financial Times) to the possibility that the Dubai and Abu Dhabi sovereigns might not stand behind the debt of Dubai state-owned companies, it is clear that a debt deferral or a debt default by Dubai World or by Nakheel would indeed be news for a number of market participants. "

Het lijkt me dat een goed functionerende sectie economie van een kranten- of TV redactie de berichten over Dubai op zijn minst had kunnen nuanceren. Nu blijf ik zitten met het gevoel dat er alarm wordt geslagen op het verkeerde moment, en met betrekking tot het verkeerde onderwerp.

http://tinyurl.com/yj7pj5g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten